Advanced Manufacturing Logistics bij de fabriek van de toekomst: Brainport Industries Campus

28 nov 2018

Vorige week vond op de Brainport Industries Campus (BIC) de Technology Update plaats van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Meer dan 250 bezoekers kwamen naar BIC om te luisteren naar en mee te praten over de laatste ontwikkelingen van het Innovatieprogramma rondom BIC.

BIC wordt hét nieuwe complex waar de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten uit de Brainport regio bij elkaar komen en één geheel vormen, om de hightech maakindustrie vleugels te geven. Dit is de allereerste locatie waar hightech toeleveranciers samen innoveren en produceren. IJssel vestigt zich per april 2019 op het BIC-terrein en is Founding Partner van ‘Advanced Manufacturing Logistics’ (AML), onderdeel van het innovatieprogramma rondom BIC.

Advanced Manufacturing Logistics

IJssel is samen met Rubix, KMWE, Brainport Industries, de TU/e en de Erasmus Universiteit het AML-programma gestart, en vormen samen de Founding Partners. IJssel is in het AML-programma verantwoordelijk voor projectmanagement.

Naarmate het AML-project vorm kreeg, haakten Faes Packaging Concepts, Yaskawa, Grenzenbach aan als extended partner. Het AML-programma heeft als doelstelling het ‘state of the art’ AML-systeem realiseren op de Brainport Industries Campus, dat uitrolbaar is naar andere hightech clusters. De operationele performance van bedrijven wordt hiermee verbeterd met 24/7 logistiek door gedeelde opslag en beweging, slimme automatisering door IT-integratie en smart robotics in een geclusterde supply chain.

Het intelligente systeem gaat een breed scala aan functionaliteiten omvatten, waaronder:

  • Geautomatiseerde aan- en afvoer
  • Geautomatiseerde opslag van materialen en vormbepalende gereedschappen
  • Geautomatiseerd vervoer van retouren en eindproducten, zodanig dat productieprocessen volcontinu kunnen doorlopen

Alle bewoners van de Campus kunnen op termijn gebruik maken van dit gecentraliseerde logistieke systeem.

Voor meer informatie over BIC kunt u contact opnemen met Roel Nieuwenhuizen:      r.nieuwenhuizen@ijsseltechnologie.nl

Share This