Medewerkers IJssel bij Nedmag

IJssel bemant team E&I bij Nedmag

“Alles waar een elektromonteur voor opgeleid is. Sterker nog: breder dan dat.” Zo beschrijft Richard Wolthof (38) het werk van zijn team E&I bij magnesiumzoutwinner Nedmag. Met een team van IJssel-collega’s voorziet hij alle apparatuur bij Nedmag van de juiste spanning, vloeistoffen en elektrotechnische onderdelen, zodat de zoutverwerking continu kan doorgaan.

Wat voor apparatuur onderhoud je bij een magnesiumzoutwinner?

“Poe, heb je even? Eigenlijk alles in de fabriek met spanning. Laag- én hoogspanning. Van calcineer- en schachtovens tot bezinkbassins, reactievaten, ph-systemen en verlichting in de fabriek. En ik ben vandaag bijvoorbeeld bezig met een motor van de verpakkingslijn; de snelheidsregelaar geeft storing.”

“Elektromonteurs die bij Nedmag werken, kunnen dat overal”

Je werkt als teamleider dus ook in de uitvoering mee?

“Klopt. Naast mijn taken als teamleider en werkverantwoordelijke spring ik als storingsmonteur bij wanneer het nodig is. Met veel plezier overigens.”

 

Wat is jullie verhouding preventief/correctief onderhoud?

“Normaalgesproken werken we vooral preventief. Daar ligt ook de kracht van ons IJsselaars; altijd een stap vooruitdenken en daardoor storingen voorkomen. Maar as we speak is die verhouding andersom. Dat komt doordat we tijdens de eerste lockdown een grootonderhoud afgeslankt moesten uitvoeren, en dat vertaalt zich nu in meer storingen. Maar gelukkig is het niet problematisch en lopen we de achterstand hard in.”

“Preventief werken, daar ligt de kracht van ons IJsselaars; altijd een stap vooruitdenken en daardoor storingen voorkomen”

Je beschrijft een breed palet aan apparatuur en werkzaamheden, hoe doen jullie dat in praktijk?

“Zoals ik zei zijn we vanuit IJssel gewend vooruit te denken, om problemen te voorkomen. En dat lukt over het algemeen goed. Bovendien zijn wij als team heel allround, maar heeft ieder wel zijn specialisme, daardoor vullen we elkaar aan.

En natuurlijk staan we niet alleen. We werken veel samen met andere teams en afdelingen, denk aan de productieafdeling, installatiebeheerder, het IJssel-team voor mechanisch onderhoud en de werkvoorbereiding, ook van IJssel. Door onze brede kennis en ervaring, efficiënte werkwijze en de soepele samenwerking binnen Nedmag kunnen we prima uit de voeten met z’n allen.”

 

Zouden jullie – bij wijze van – morgen in een andere fabriek uit de voeten kunnen?

“Van het kúnnen ben ik overtuigd, want bijna nergens is E&I zo divers als hier bij Nedmag. Maar graag wíllen is iets anders, want juist die diversiteit is een reden waarom wij hier graag werken. Voor elektromonteurs is dit het summum.”

Meer over deze samenwerking

IJssel en Nedmag vieren 20 jarige samenwerking

Het was het jaar waarin George W. Bush de Amerikaanse verkiezingen won, ruimtestation ISS permanent bemand werd en nog niemand van de iPhone had gehoord. In dat jaar, millenniumjaar 2000, besloten IJssel en Nedmag te gaan samenwerken. Nu, twintig jaar later, proosten beide op een geweldige samenwerking. Over hoe twee technisch specialisten elkaar vonden.

Lees meer

Een optimaal onderhoudsproces, een monsterklus

Twee jaar geleden begon Daniel Gritter (38) als maintenance engineer bij IJssel. Na tien jaar Gasunie wilde hij een baan met meer, directe invloed op het onderhoudsproces. En die vond hij, vanuit IJssel, bij NedmagMet zo’n 35 IJssel-collegazorgt Daniël er nu voor dat álle machines voor de winning en verwerking van magnesiumzout op rolletjes lopen. En blijven lopen. Een monsterklus. 

Lees meer

Share This