IJssel geeft driedaagse training in Dubai

9 nov 2018

Niet alleen in Nederland of België, maar ook vanuit het buitenland is er vraag naar de trainingen van IJssel. Consultant Kees Veltman gaf onlangs een training smeertechnisch onderhoud in Dubai. En de kans is groot dat hij binnenkort ook elders in het Midden-Oosten of in Suriname voor de klas staat.

“Noria, de leidende Amerikaanse consultant op het gebied van smeertechnisch onderhoud, benaderde ons om een van hun trainingen te geven in het Midden Oosten. Noria is wereldwijd het kenniscentrum over dit onderwerp,” legt Veltman uit.

In de training Machine Lubrication voor Dubai Petroleum legde hij de medewerkers uit hoe je moet omgaan met olie en vet, direct vanaf binnenkomst en opslag, tijdens het productieproces en tot aan het afvoeren van de oliën. “Het onderwerp was voor een enkeling bekend maar voor de meerderheid was deze aanpak nieuw. Na 3 dagen was 86 % van de deelnemers geslaagd voor hun examen.”

Trainingen in Nederland

Veltman benadrukt nog maar eens het belang van een goed smeerprogramma: “Je kunt de zorg voor machines vergelijken met de zorg voor ons lichaam. Door betere voeding en beweging worden we nu veel ouder dan vroeger. Dat geldt ook voor machines: als je beter omgaat met smering, gaan ze veel langer mee. En verbeterde smering kost ook minder energie.”

Toch merkt hij dat ook in Nederland gedegen smeertechnisch onderhoud nog niet vanzelfsprekend is. “Smeren is een vak apart. Een smeerder moet goed weten wat hij doet, en ook voor een engineer is het belangrijk om te weten waar hij het over heeft.” Veltman geeft zijn trainingen daarom bij voorkeur aan beide groepen. De kennis moet worden geaccepteerd door de mensen op de vloer en door het management.

IJssel geeft productonafhankelijke trainingen. Tijdens de training worden de machines van de te trainen bedrijven extra benadrukt. Er zijn trainingen van een halve of hele dag en een 3-daagse training met ISO gecertificeerde examens. Ook geeft Veltman een aantal keer per jaar een open training.

Meer informatie

Share This