IJssel ontzorgt op afstand met Total Care

16 nov 2018

Met Total Care heeft IJssel een methode om internationaal werkende klanten op afstand te ontzorgen in het proactief onderhoud. Minstens zo goed als vroeger en een stuk efficiënter. Onlangs is hiervoor een Lubrication en Condition Monitoring programma in Egypte opgeleverd.

Voorheen reisden IJssel-medewerkers de wereld over om fabrieken van klanten te bezoeken. Daar voerden ze inspecties uit en verzamelden ze data, om de klant gericht onderhoudsadvies te kunnen geven. Daarmee werd voorkomen dat een fabriek onverwacht stil komt te staan.

De keerzijde was dat alleen al aan reisuren, vliegtickets en hotelkosten een flinke rekening ontstond, terwijl het eigenlijke werk nog moest gebeuren. “Gelukkig biedt de voortschrijdende techniek kansen om het onderhoud verder te professionaliseren en de betrouwbaarheid van het machinepark door preventief onderhoud verder te vergroten”, stelt accountmanager Gerrit Ekelmans.

Speciale cloud met alle data

IJssel Predictive Maintenance kwam met een prima alternatief: Total Care. “Op de verschillende locaties hebben we een database gebouwd en geïmplementeerd”, vertelt Ekelmans. “We zorgen ervoor dat de juiste informatie van de machines verzameld wordt en we trainen mensen op locatie om inspecties uit te voeren. Wij controleren waar nodig op afstand. Daarvoor bouwen we een speciale cloud met alle data.”

“Werkenderwijs verbeteren we nog. Een probleem dat we inmiddels opgelost hebben, is de hoge prijs van de benodigde apparatuur. In plaats van die te verkopen, leasen we die aan de locatie.” Hier en daar is nog verdere verbetering mogelijk, maar dat verhindert de verdere uitrol van het systeem niet. Rusland was het eerst aan de beurt, daarna volgden Maleisië, India en Egypte. Ekelmans: “Binnenkort gaan we de volgende stap nemen en Uptime Works inzetten en promoten bij meerdere locaties wereldwijd.”

Share This