Innovatie onderhoudstechnologie door overname Solinas Benelux

20 nov 2017

Per 1 januari 2018 neemt IJssel BV Solinas Benelux BV over. Solinas is een voorloper in de markt van strategische lubrication. De kennis en ervaring van Solinas zijn een waardevolle aanvulling op de expertise van IJssel. Wij bieden onze klanten in partnerships innovatieve diensten aan op het gebied van Smart Industry en innovatief voorspellend onderhoud past daar uitstekend bij. Door de overname verwacht IJssel innovaties bij klanten sneller te kunnen doorvoeren. 

Solinas Benelux BV is kennisleider op het gebied van lubrication en proactief machineonderhoud. Het bedrijf verkoopt apparatuur op dit gebied en verzorgt opleidingen. IJssel nam eerder Oliveira Proactive Maintenance over en verbreedt nu met Solinas haar kennis op het gebied van voorspellend onderhoud. Solinas werkt onder andere met moderne filtertechnieken en infraroodmeting en experimenteert met sensortechnologie.

Strategische inzet van lubrication leidt voor bedrijven tot een hogere uptime en een lagere total cost van onderhoud. ‘We willen onze klanten totaal ontzorgen, ook op dit gebied’, aldus directeur IJssel BV Freek van Zadelhoff. ‘In die filosofie past deze overname.’

Share This