Installatie van de productielijnen afgerond

reshoring door IJssel

Main- & Pre-assembly lines

Voor fietsenfabrikant Baltik Vairas uit Litouwen zijn recent de twee productielijnen geïnstalleerd. De installatie op locatie nam ruim anderhalve week in beslag. Er zou in eerste instantie enkel een main-assembly line worden ontworpen, maar na een bezoek van het IJssel team onder leiding van Paul Donderwinkel is na een sparring met Baltik er ook voor gekozen om een pre-assembly line te ontwerpen. Daarover vind je meer informatie in de vorige blog.

 

De CEO van Baltik was uiterst tevreden met het proces. In gesprek met Paul Donderwinkel gaf die daarover een toelichting: ”De samenwerking met IJssel was erg interessant. We zagen productielijnen die IJssel had gerealiseerd bij een partner van ons, maar dit was enkel een op maat gemaakte lijn voor het proces van onze partner. Het proces wat we daar zagen trok echter wel onze aandacht. Onze verwachtingen waren echter niet meteen erg hoog omdat je een kant-en-klare lijn ook kunt aanschaffen wat bovendien goedkoop is. Toch vonden we dat we een aangepaste lijn nodig hadden. Wat ons ook aantrok was de kennis die IJssel had met betrekking tot ”Lean thinking”. We konden dus dezelfde taal spreken. Een verassing was ook dat IJssel ons juist uitdaagde met vraagstukken waar wij juist antwoord op moesten geven. Na ons bezoek aan jullie in Nederland waren we enorm positief gestemd en wilden we hier mee verder. We zochten niet eens voor een tweede optie. Zelfs met de huidige pandemie waren we verrast dat alles zo goed liep en de deadlines behaald werden”.

 

Timelapse video 

”The spirit between our companies is really strong and for sure this is not the last project together. The first line was still not finished to assemble and we were already talking about next projects and assembly lines. Meet you guys soon”. 

CEO Baltik

Share This