IJssel vereenvoudigt logistieke puzzel BIC

Donderdag 3 oktober opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Op de 100.000 m2 werken de meest innovatieve bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen samen, om zo de maakindustrie vleugels te geven. IJssel automatiseert en digitaliseert de interne logistiek op de campus.

BIC huisvest ondernemingen met complexe bedrijfsprocessen, die normaal gesproken veel tijd kwijt zijn met hun interne logistiek. IJssel heeft een speciaal Supply Chain Messaging-pakket ontwikkeld, waardoor de logistieke puzzel van alle inkomende en uitgaande goederenstromen sterk vereenvoudigt. Op verzoek worden producten van de centrale goederenontvangst naar de voordeur van een van de twintig BIC-bedrijven gebracht. IJssel realiseert dit zogenoemde Procurement 4.0 samen met partners Rubix en Faes Group. Rubix bevestigt elektronisch wat er is geleverd en verzorgt de interne transportmiddelen.

Volcontinu produceren
De eerste die gebruikmaakt van deze vorm van Procurement 4.0, is Klein Metaal Werken Eindhoven (KMWE) met 500 medewerkers. Het bedrijf bespaart daarmee tijd, ruimte en geld. Met deze eerste stap naar Supply Chain 4.0 blijft het afval bovendien bij de voordeur en komen de producten keurig gerubriceerd in het magazijn. Het intelligente systeem dat IJssel implementeert, zal uiteindelijk een breed scala aan functionaliteiten omvatten. Niet alleen aanvoer en afvoer door automatisch geleide voertuigen, maar ook automatische verplaatsing van materialen, gereedschappen, retouren en eindproducten. Zo kunnen productieprocessen volcontinu doorlopen. Alle BIC-bedrijven zullen op termijn gebruikmaken van dit gecentraliseerde logistieke systeem.

Koninklijk bezoek
Koning Willem-Alexander krijgt na de officiële opening een rondleiding over de campus en spreekt met de bedrijven over het belang van samenwerking en de rol die BIC hierin speelt. Ook spreekt de koning met betrokken bestuurders en met mbo-studenten van het Summa College over het lesprogramma dat is toegespitst op de high tech maakindustrie.

Lees meer op de website van BIC

 

Share This