Met de lancering van het Auto Pour pyrometer systeem heeft AMETEK Land specifiek voor staalgieterijen een contactloze temperatuurmeting ontwikkeld. Tijdens het gieten van staal is de temperatuur belangrijk voor de kwaliteit van het eindproduct. Met een accurate temperatuurmeting kan worden voorkomen dat slag wordt mee gegoten. Het Auto Pour systeem biedt hiervoor de oplossing. Tijdens het gieten wordt de temperatuur van het vloeibare staal contactloos gemeten en kan het gietproces stopgezet worden wanneer slag wordt gedetecteerd.

Auto Pour meet zonder verstoringen de temperatuur van vloeibaar staal meten tijdens het gietproces van gietstukken.

Met een contactloze temperatuurmeting welke het gietproces niet verstoord, biedt de Auto Pour een accurate, herhaalbare waarde temperatuurmeting voor elke gieting. Deze meetdata reduceert de operationele kosten en verhoogt de gietkwaliteit. Het systeem detecteert de start en het einde van elke gieting, houdt het gietproces in de gaten en levert de meetdata aan voor opslag en latere analyse.

Een bewezen meting

Het Auto Pour systeem van AMETEK Land maakt gebruik van een hoge precisie pyrometer welke op een specifieke infrarood golflengte. Hierdoor worden fouten tot een minimum beperkt welke veroorzaakt kunnen worden door wisselingen van de emissiviteit en verstoringen in de atmosfeer. Met behulp van een rechthoekige field of view meetoppervlak, wordt ervoor gezorgd dat dat ook bij een bewegende gietstraal een goede meting kan plaatsvinden.

Peter Unwin, Global Industry Manager of Metals for AMETEK Land, said: “As automation of processes increases in the foundry industry, we’re continually innovating our product range to ensure our customers receive the most accurate temperature measurement. Precise information leads to more informed decisions during the pouring process, ultimately optimizing quality and performance.”

Kenmerken Auto Pour

  • Lagere bedrijfskosten hogere gietkwaliteit
  • Continue monitoren zonder onderbreking van het gietproces
  • Rechthoekig meetgebied zodat de tapstraal gevolg wordt
  • Specifieke golflengte zodat fouten worden verminderd
  • Uitlijning met instelbare focus door de lens
  • Flexibele analoge en digitale uitgangen voor procesbesturing
  • Grafische en numerieke displays om temperaturen te bewaken
  • Robuuste bescherming geschikt voor de bekende ruwe gieterij omgevingen
  • Uitgekiende luchtpurge om de lens schoon te houden en onderhoud te minimaliseren
  • Software voor uitgebreide instellingen

Naast de Auto Pour heeft AMETEK Land meerdere mogelijkheden om de temperatuur tijdens het gietproces te meten, kijk gerust eens op ametek-land.com