Lucht- en stoomlekkages Inspecties

​Door het detecteren van lekkages en slecht werkende componenten is het mogelijk om produktie- en kwaliteitsverlies te voorkomen. Vermijd energie verlies door het opsporen van lekkages en defecte condenspotten.

Wij zijn in staat om door middel van de juiste meetmethoden lekkages van lucht en stoom te detecteren, alsmede slecht werkende kleppen, afsluiters en/of ventielen op te sporen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ultrasone meettechnieken, maar kunnen wij ook specifieke stoom/condensaat sensoren in uw systeem monteren. Door het detecteren van lekkages en slecht werkende systeemcomponenten is het mogelijk om veel onnodig energie-, produktie- en kwaliteitsverlies te voorkomen. Daarnaast wordt hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de milieudoelstellingen van uw bedrijf.

Perslucht kost geld. Vermijd daarom energieverlies door het repareren van de lekkages. Wist u trouwens dat gemiddeld 31% op energie verbruik bespaard kan worden door het repareren van lekkages? En wanneer condenspotten defect zijn, kan dit tevens behoorlijk in de kosten lopen met betrekking op productkwaliteit, veiligheid en energieverlies.

opsporen van vacuüm / perslucht lekkages en condenspot inspecties voor maximaal rendement en energiebesparing
Luchtlekkages kunnen kosten veroorzaken van honderden euro’s per jaar per lek. Aan de hand van een lekdetectie onderzoek, uitgevoerd door onze specialisten worden lekkages zeer zorgvuldig opgespoord en kunnen flinke energiebesparingen worden gerealiseerd.

Bij een lek met een gatdiameter van 0,3 mm gaat er 6 liter lucht per minuut verloren en dit kost u € 63 op jaarbasis. Bij een groter lek met een gatdiameter van 2 mm gaat er 255 liter lucht per minuut verloren en daarmee kost u dit € 2.662 per jaar ( gebaseerd op waarden van 7 bar –8.700 uur per jaar).

Onze specialisten hebben ruime ervaring op het gebied van analyseren en documenteren van al uw perslucht en vacuüm problemen en garanderen een directe besparing op energiekosten.

Bij een eerste condenspot controle wordt vaak geconstateerd dat circa 10% van de condenspotten niet optimaal functioneert. Bij een installatie die niet of nauwelijks wordt gecontroleerd kan dit oplopen tot wel 60%! Vervanging van defecte condenspotten en regelmatige controle zorgen voor aanmerkelijke energiebesparingen.

U streeft naar maximale efficiency in uw processen. Dan is het belangrijk om te weten hoeveel condenspotten niet goed functioneren en wat die aan energie verliezen.
Een regelmatige controle van de werking is daarom noodzakelijk. Minstens zo belangrijk is een nauwkeurige registratie van deze controles.

Meten, registreren en berekenen zijn belangrijk bij een condenspot inspectie. Maar ook vakkennis speelt een belangrijke rol. Onze lucht en stoom specialisten hebben tevens een ruime ervaring in het onderhouden van complete stoominstallaties.