Efficiëntere productie

Auping


Projectbeschrijving

Verzoek van Koninklijke Auping

Koninklijke Auping wil 3 verschillende types spiraalbodem in 1 productielijn onderbrengen. Daarbij wil het bedrijf op klantorder gaan produceren, vanwege de grote keuze aan verstelbaarheid en maatvoering. Kan IJssel dit idee verder uitwerken en meedenken over andere processen in onze nieuwe fabriek.

Aanpak

Wij bedenken en maken een opspanmachine voor het eerste producttype dat Auping op de markt wil brengen. Deze machine bouwen we daarna verder uit tot een opspanlijn waarop het complete volume gemaakt kan worden. We denken verder mee over de inrichting van de totale spiraalbodemproductielijn. In deze productielijn integreren we naast de opspanlijn 6 lasrobots en een scharnierenpers. Wij vervullen verder de rol van projectmanager voor de realisatie en trainen de Continu Verbeter-technieken van de Auping-medewerkers.

Samenwerking

We werken al lang samen. Zo denken we in 2002 al mee over de ideale inrichting van de matrassenfabriek en werken we in 2011 mee aan de ‘droomfabriek’; een nieuwe fabriek waarin Auping zowel de hout- en staalproducten als de matrassen en boxsprings maakt. Het resultaat van deze sparring-sessies mag er zijn!

Resultaat

Elke minuut rolt er een spiraalbodem van de nieuwe opspanlijn, op maat gemaakt op bestelling van de klant. Doordat Auping nu op order produceert, hoeft het bedrijf geen voorraad meer aan te houden. De doorlooptijd in de spiraalproductie is van een week teruggebracht naar 3,5 uur, en mede daardoor is voor de complete fabriek ook nog eens de helft minder ruimte nodig.

‘We voelen nu echt het ritme van de klantvraag in de fabriek.’

Martijn van Haaf, Sector Manager Hout en Staal bij Auping

Over Koninklijke Auping

Lekker slapen gaat niet op bestelling, maar Auping doet er wel alles aan om een comfortabele nachtrust mogelijk te maken. De beddenfabrikant in Deventer levert spiraalbodems, boxsprings en matrassen. De totale jaaromzet bedraagt zo’n 70 miljoen euro en de fabriek biedt werk aan ongeveer 350 medewerkers.