Korter in de rij bij Schiphol

Schiphol


 

Projectbeschrijving

Gaat u deze zomer vliegen vanaf Schiphol? Dan staat u als het goed is minder lang in de rij bij de security-controle. En dat is mede te danken aan Richard Korver, Maintenance Engineering professional bij IES. Hij werd ingevlogen om een onderhoudsplan voor de doorgangen op te stellen.

Verzoek van Schiphol

Schiphol heeft de security-doorgangen vernieuwd. Daar komt veel ICT bij kijken, daarom werd het beheer van de doorgangen bij de afdeling ICT belegd. Een afdeling die niet gewend is om fysieke assets te beheren. Schiphol vroeg IES, onderdeel van IJssel, om hen te helpen met een onderhoudsplan.

Aanpak

IES introduceerde een gecombineerd Asset Management/ITIL oplossing. ITIL is een bij ICT gebruikelijk beheerkader, waarbij de klantvraag centraal staat. De Risk Based Maintenance-analyse werd nader uitgewerkt tot een praktisch onderhoudsplan en in het werkordersysteem Maximo gezet. In Maximo werd vervolgens het onderhoudsplan gekoppeld aan een nieuwe systeemopdeling (‘asset tree’) dat rekening houdt met de basis van Asset Management en met de dienstgerichte ITIL structuur. Zo kunnen de ICT-medewerkers per dag zien wat er moet gebeuren om aan de wensen van Security te voldoen.

Resultaat

Het proces bij de security verloopt nu helder, gestructureerd en klantgericht. De doorstroom is soepeler, dus de reizigers tevredener.