Kortere productietijd, hogere output

Yanmar


Projectbeschrijving

Verzoek van Yanmar

Yanmar wilde de warehouseprocessen stroomlijnen en minder tijd kwijt zijn aan het invoeren van data. Ook had het bedrijf een stabielere IT-omgeving nodig, zodat het minder last heeft van downtime.

Aanpak

Onze collega Henk Mulder automatiseerde de proefstanden waarmee de motoren getest worden. De data die daaruit komen, worden nu opgeslagen zodat ze later kunnen worden geanalyseerd. Dat hoeft nu niet meer handmatig te gebeuren. Ook ontwikkelde hij een compleet warehousemanagementsysteem. Nu wordt er bij elke levering bijvoorbeeld een audit gemaakt en wordt er automatisch een rapportage opgeslagen. Samen met onze dochteronderneming Technaut is hij bezig de volledige automatisering van de Yanmar vestiging op te schalen. Inmiddels zijn bijvoorbeeld alle computers overgezet van Windows XP naar Windows 7. Hij vernieuwde de hardware en zorgde dat de computers onderling beter communiceren.

Samenwerking

Henk Mulder verwoordt het zo: ‘Ik ben er kind aan huis. Ik beschouw de mensen van Yanmar als mijn collega’s.’ En dat kan ook haast niet anders met een samenwerking die al duurt sinds 1996.

Resultaat

Tijdswinst en minder papierwerk bij het testen, zodat de productietijd omlaag is gegaan. Een volledig customized systeem voor het warehousemanagement. Het automatiseren van de testcellen heeft een hogere output opgeleverd. En er worden meer data opgeslagen, wat handig is bij het analyseren van eventuele fouten. Het werk voor de operators is bovendien eenvoudiger geworden.

‘De samenwerking met IJssel is succesvol omdat we samen 1 team vormen.’

Bert Boom, senior manager operations

Over Yanmar

Yanmar is een Japanse producent van dieselmotoren voor de bouw, landbouw, marine en industrie. In de vestiging in Almere assembleren en testen circa 140 medewerkers onder andere motoren voor de pleziervaart.