Objectieve en menselijke reorganisatie

Food sector


Projectbeschrijving

Verzoek van de klant

Een groot procesbedrijf in de food sector begeleiden we al enige jaren in hun groei van een bedrijf met veel fysieke, mechanische arbeid naar een innovatieve, geautomatiseerde onderneming. IJssel adviseert deze onderneming op het gebied van productie- en onderhoudsoptimalisatie. Impact zorgt dat de medewerkers kunnen meegroeien.

Aanpak

Hoe dat werkt? We stelden samen met leidinggevenden, medewerkers en OR het gewenste profiel van het bedrijf vast. We namen assessments en talentenscans af en inventariseerden van elke medewerker het werk- en denkniveau, beroepsinteresses en gedragseigenschappen. Daarna volgde een ontwikkel- en opleidingstraject.

Resultaat

95% van de medewerkers gaan gemotiveerd bij dezelfde werkgever een nieuwe toekomst tegemoet in een compleet geautomatiseerde werkomgeving. De overige medewerkers konden elders binnen de organisatie op een ander niveau aan de slag. Of we begeleidden hen in een van-werk-naar-werk-traject. Zo kwam ieder terecht op de plek die voor hemzelf én voor het bedrijf het beste is. Er was geen grootscheepse reorganisatie nodig waarbij 150 medewerkers hun baan zouden verliezen. De succesfactor volgens ons én het bedrijf: een objectieve benadering, en persoonlijke aandacht voor elke medewerker.

‘Onze 150 medewerkers hebben hun baan behouden en ontwikkelen zich in hun loopbaan. Fijn voor hen én de organisatie. Dit bespaart afvloeiingskosten, voorkomt onrust en verstevigt onze concurrentiepositie.’

HR-manager