Realtime inzicht dankzij state-of-the-art dashboard

Tata Steel


Projectbeschrijving

Verzoek van Tata Steel

Wij verzorgen de revisie van de installatierollen van Tata van begin tot eind. Deze rollen zijn van levensbelang voor het productieproces van Tata Steel, daarom wil de onderneming beter anticiperen op eventuele knelpunten. Hiervoor hebben ze real-time inzicht in het proces nodig, zowel wat betreft kwaliteit, kosten als levering.

Aanpak

Aan ons om het totale revisieproces transparant te maken. Wij hadden het antwoord op dit vraagstuk niet direct zelf in huis, maar via ons netwerk kwamen we snel in contact met een gespecialiseerde leverancier van real time dashboards. Dit bedrijf leverde de datastructuur, wij brachten onze kennis van de supply chain en alle benodigde data in. Samen hebben we het beheers- en transparantievraagstuk van Tata Steel vertaald naar een uniek ketenprocesmodel.

Samenwerking

Wij regelen alles op revisiegebied voor Tata Steel, van de aan- tot de aflevering van de 950 verschillende rollen. Daarbij sturen we ook derde partijen aan. Zo kunnen we binnen de hele keten het proces verbeteren en kosten besparen. Met het dashboard kan Tata Steel nu altijd precies zien hoe de revisie loopt.

Resultaat

Een state-of-the-art dashboard, waarmee geautoriseerde medewerkers van Tata Steel en IJssel allerlei realtime en historische data inzien. Van de revisieorder, de nog te reviseren rollen, specificaties en tekeningen tot de orderontvangst bij leveranciers, de voorraad, financiën en ga zo maar door. Zo heeft Tata Steel altijd inzicht in de revisie. En het helpt ons knelpunten in het revisieproces te voorkomen, de logistiek efficiënter te plannen en we zijn minder tijd kwijt aan de administratie. Dat scheelt weer in de portemonnee.

‘Met het online managementsysteem kunnen we te allen tijde de status van onze rollen zien. Die transparantie is belangrijk voor onze bedrijfsvoering. Zonder installatierollen kunnen we nog geen staalplak produceren. IJssel heeft het rollenonderhoud back-on-spec gebracht en alles goed gedocumenteerd en geborgd. Van daaruit kun je het rollenonderhoud optimaliseren. IJssel laat zien mee te denken, waardoor we blijven verbeteren.’

Cees Bisschop, Contractmanager Tata Steel

Over Tata Steel

Tata Steel is een van de grootste staalproducenten van Europa. Jaarlijks produceert de onderneming 18 miljoen ton staal. Bij de vestiging in IJmuiden werken bijna 10 duizend medewerkers. Zij produceren en leveren jaarlijks meer dan 7 miljoen ton staal, steeds vaker in hoogsterkte- en speciaal-staalplaat.