reshoring door IJssel

reshoring

Reshoring, ook wel het terughalen van productie vanuit lagelonenlanden naar Nederland, is actueler dan ooit! Mede door de coronacrisis komen de zwaktes van geografisch lange toeleveringsketens pijnlijk bloot te liggen. Hierdoor zijn vitale producten, zoals mondkapjes, ineens niet meer beschikbaar. Maar ook productie van andere producten in de maakindustrie lagen stil omdat onderdelen niet meer vanuit China verscheept konden worden. Een paar maanden geleden nog ondenkbaar. Je ziet maar hoe fragiel onze ketens zijn, er hoeft maar 1 kink te komen en producerend Nederland ligt stil. Vandaar ook dat er nu op meerdere niveaus, onder andere in de politiek, reshoring veel aandacht krijgt.

Haal je productie duurzaam terug naar Nederland

 

De driver die destijds de productie naar lagelonenlanden verschoof, hoge arbeidskosten, kan nu bestreden worden met slimme en innovatieve productie methoden. Denk bijvoorbeeld aan Automated Guided Vehicles, het automatiseren van bestaande productielijnen, het inzetten van robots en cobots en het gebruik van AI voor slimme besluitvorming op basis van sensordata. Deze nieuwe technieken brengen ook andere voordelen met zich mee, bijvoorbeeld flexibeler produceren (n=1 productie), kortere doorlooptijden, betere borging van de kwaliteit en uiteraard de trots op Nederland als innovatief en productief land waardoor we voorop lopen in Nederland!

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor reshoring om risico’s om laag te brengen en kosten te besparen

Waarom reshoring? een aantal redenen.

  • De verandering in de klantvraag (vandaag besteld = morgen in huis) zorgt ervoor dat we snel moeten leveren. Productie in Nederland is dan essentieel.
  • De kwaliteit van de productie wordt steeds belangrijker. Als ondernemer wil je directe invloed op de kwaliteit. Deze invloed heb je in Nederland.
  • Kleinere series en innovatieve productie van complexe producten stellen steeds horgere eisen aan het productieproces. Continue verbetering is nodig.
  • Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de productieketen. Duurzame relaties met toeleveranciers maar zeker ook het milieu en de circulaire economie zijn actuele thema’s.
  • Waar de productie voorheen naar lagelonenlanden werd verplaatst is het tegenwoordig vaak verrassend voordeliger om ‘gewoon’ in Nederland te produceren. Automatisering, robotisering en lagere faalkosten hebben hier een positieve invloed op.

Waarom ijssel technologie

IJssel Technologie heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van (nieuwe) fabrieken, productielijnen en maatwerk machines. De Lean gedachte zit ons in het DNA. We zijn in 1993 ontstaan vanuit Scania en spelen een grote rol in het Lean en Modulair slim en innovatief produceren van vrachtwagens én onderhouden van de productielijn. We bedenken daarbij niet alleen de oplossingen met onze Technisch

Bedrijfskundigen maar realiseren ze ook vanuit onze engineeringafdeling in combinatie met werkplaatsen. Hierdoor kunnen wij projecten bedenken, maken en onderhouden en ontzorgen u van A tot Z en kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het resultaat.

Door de combinatie van disciplines onder 1 dak is IJssel Technologie uniek in Nederland. Hierdoor kunnen we niet alleen resultaatverantwoordelijk zijn maar heeft onze samenwerking ook de voordelen van korte lijnen en dus snel schakelen tussen disciplines en het makkelijk opschalen van capaciteit.

 

Hoe zorg je ervoor dat de business case van reshoring ook echt interessant wordt voor u en er geconcurreerd kan worden met de lage lonenlanden? Neem contact met ons op en verken de mogelijkheden in onze samenwerking hoe we middels Co-Creatie écht waarde gaan creëren!

Meer informatie

Paul Kok IJssel

Neem contact met ons op via het formulier:

of neem rechtstreek contact op met Paul Kok via: 06-12578555 of paul.kok@ijssel.com

 

Haal je productie terug naar Nederland

Wil je eens vrijblijvend in gesprek over onze visie op Reshoring? Laat je gegevens achter en wij zullen snel contact met je opnemen.

    Share This