Ook Scania Zweden doet beroep op IJssel

13 apr 2018

Onlangs reisden drie IJssel-collega’s met een afgeladen bus af naar Zweden. Scania had IJssel gevraagd om een voormontagefixtuur te leveren voor de assemblage van een trucktype met een lage instap. Om de deadline te halen, besloot IJssel het fixtuur zelf te brengen.

De optimalisatie van het voormontagefixtuur kostte in de ontwerpfase meer tijd dan gedacht. Hierdoor bleef er relatief weinig tijd over voor de productie. Om kostbare tijd te besparen, brachten de IJssel-collega’s het voormontagefixtuur ongelakt en in een IJssel-auto naar Zweden.

Zaterdags monteerden ze het fixtuur op het Low Entry-frame, plaatsten ze een bijbehorende reactiearm en modificeerden ze een eerder geplaatste reactiearm. Op maandag was het tijd voor de testen. Met een lijstje verbeterpunten en het voormontagefixtuur vetrokken ze vervolgens weer naar Zwolle.

Intensief contact

Het was niet voor het eerst dat Scania Södertälje een beroep deed op IJssel. Het begon met de levering van gereedschappen, gevolgd door de eerste reactiearm in 2016 en inmiddels is het contact ook op andere vlakken intensiever geworden.

Low Entry

Scania benadert IJssel steeds vaker om mee te denken in oplossingen voor de assemblage van trucks. Op dit moment zijn er vooral veel aanvragen die betrekking hebben op trucks met een Low Entry. Met deze lage instap kan de chauffeur vóór de wielen instappen in plaats van erboven en dat gaat uiteraard veel gemakkelijker.

Scania skiën

Het was niet een en al werk dat de klok sloeg. De verplichte vrije zondag gebruikten de collega’s om op ski’s de Zweedse bergen te ontdekken.


				
Share This