Smeertechnisch onderhoud

Smeertechnisch onderhoud, onze specialiteit, is heel belangrijk voor een betrouwbaar productieproces. Wij maken voor u een smeerschema op maat.

Smeertechnisch onderhoud is heel belangrijk voor een betrouwbaar productieproces. Gecontroleerd, geconditioneerd en consequent smeren van uw machines heeft immers direct invloed op de beschikbaarheid van uw machinepark en/of productieproces.

Smeertechnisch onderhoud is onze specialiteit. Wij werken gestructureerd vanuit een vaststaand concept. Dat concept voeden we met uw gebruiksprofiel én met kennis en aanbevelingen van smeermiddelfabrikanten en machinebouwers. Wij smeden het concept daarna om tot een werkbaar en duidelijk smeerschema, dat de leidraad vormt van uw smeertechnisch onderhoud. Door onze productonafhankelijkheid garanderen wij absolute best practice.

Wat kunnen wij voor u doen:

 • Smeertechnisch onderhoud
 • Smeerschema’s en smeeropdrachten opstellen
 • Non-destructieve conditiebepaling van uw machines
 • Voorraadruimtes inrichten
 • Standalone op maat gemaakte smeerunit Lubrication Control Unit (LCU) leveren
 • Inkoop en/of voorraadbeheersing

Schoon en overzichtelijk smeren

Goede smering is niet alleen de juiste hoeveelheid smeersel op het juiste moment en op de juiste plaats aanbrengen. Het is minstens zo belangrijk om de smeermiddelen schoon te houden en juist te coderen.

Om absolute reinheid te kunnen garanderen hebben wij de Lubrication Control Unit (LCU) ontwikkeld. Deze unit heeft maximaal 16 aftappunten, allen voorzien van een eigen pomp, filter (3μm) en aansluiting op een 206 liter vat. De LCU kan volledig autonoom functioneren dankzij een eigen elektriciteitsvoorziening en luchtcompressor, maar kan ook aangesloten worden op de bestaande infrastructuur van uw bedrijf. De unit wordt volledig op maat gemaakt voor uw specifieke wensen of toepassing.

Voordelen LCU:

 • Geen vervuilde smeermiddelen meer
 • Geen smeermiddelen meer in de buurt van uw product
 • Geen rommelig smeerhok meer

In combinatie met deze unit gebruiken wij producten van Oil Safe om integratie van vuil te voorkomen. Zo garanderen wij smeertechnisch onderhoud tegen de hoogst mogelijke reinheid die in uw situatie haalbaar is.

Olie-analyse

Onafhankelijk olie- en filteronderzoek zorgt voor een betrouwbare productie én een hogere standtijd van uw smeermiddelen. Met andere woorden, het verlaagt uw productiekosten. Wij kunnen uw nieuwe en gebruikte smeermiddelen chemisch en/of fysisch onderzoeken. Hierbij kunnen wij u ontzorgen van begin tot eind. Uw wensen staan centraal. En wilt u uw olieanalyse combineren met ultrasoon, thermografie, trillingsanalyse en smeertechnisch onderhoud? Ook dat kan.

Wat levert olie-analyse u op?

 • Een hogere standtijd van uw smeermiddelen: u hoeft deze niet telkens bij een x-aantal draaiuren of kalendertijd te vervangen
 • Een hogere betrouwbaarheid van uw productieproces

 

Cases

Meer weten?

Sjoerd van der Aa
algemeen directeur
IJssel Technologie
038 - 4256256

Share This