ONDERHOUDSCONCEPT VOOR MEPPELERDIEPSLUIS

reshoring door IJssel

IJssel heeft in samenwerking met De Combinatie BAM Infra/Van den Herik Twentekanalen een onderhoudsconcept ontwikkeld voor de Meppelerdiepsluis bij Zwartsluis. Het project voor Rijkswaterstaat, onder leiding van Benjamin ten Wolde, is voorspoedig verlopen en heeft zelfs geleid tot meerdere opdrachten.

Rijkswaterstaat

De Meppelerdiepsluis is een schutsluis. Wanneer de kering bij hoog- of laagwater dicht is, kunnen schepen vlot en veilig tussen het Meppelerdiep en Zwarte Water varen. De sluis bestaat grofweg uit twee sluisdeuren van tien en veertig meter lang en een beweegbare brug. Tussen 2013 en 2017 heeft Rijkswaterstaat de sluis laten reviseren. Sinds de revisie is er wel onderhoud uitgevoerd, maar het onderhoud was nog niet compleet en SMART geformuleerd. Het onderhoud werd uitgevoerd aan de hand van een Excel formulier. De opdracht voor IJssel was dan ook om het onderhoud SMART te formuleren en praktisch uitvoerbaar te maken. Dit moest op een manier gedaan worden zodat de plannen eenvoudig te gebruiken zijn in Ultimo. Ultimo is een onderhoudsbeheersysteem waarin onder andere het onderhoud en storingen worden vastgelegd.

smart onderhoudsplannen

”Als input voor de onderhoudsplannen hebben wij storingsanalyses, monteurservaringen, onderhoudsrapporten, het werkbezoek, contact met leveranciers en materie deskundigen van de BAM en het EOD. Na een dergelijke revisieklus wordt een elektronisch dossier, een EOD, geleverd door de partij die de revisieklus heeft uitgevoerd’’, aldus Benjamin. ”Het EOD was voor onze maatstaven erg uitgebreid. Alle documentatie voor de installaties zoals bijvoorbeeld de aandrijflijn voor de brug en sluis, besturing en elektrotechnische installaties was voorhanden evenals zeer gedetailleerde onderhoudsvoorschriften en FMECA’s (failure mode effect & criticality analysis)”.

 

Benjamin vervolgt; ”Onze kennis vanuit de verschillende industrieën konden we goed gebruiken voor de installaties van het complex. De kennis van het civiele stuk is sterk aanwezig bij de BAM, de kennis die wij op dat gebied misten konden we bij de BAM raadplegen. Al deze informatie hebben Benjamin ten Wolde, Max Scholtens en Evert Dunnewind omgezet in SMART onderhoudsplannen. De deadline werd gesteld op zes weken en is gehaald door een goede samenwerking met de BAM en Rijkswaterstaat en uiteraard door een goede dosis werklust”!

 

nieuwe opdrachten

Het eindresultaat is een loaderfile, een document waarmee je de onderhoudsregels tot onderhoudsplannen maakt in Ultimo. Dit document bevat bijna 1500 onderhoudsregels. De plannen variëren dankzij de zeer uitgebreide EOD van maandelijkse inspecties (tijdens bedrijf en stilstand) tot 12.5, 25 en 50 jaarlijkse vervangingen en revisies. 

Inmiddels zijn we bezig met de derde opdracht op rij voor de gemalen en sluizen in Delden en Hengelo. Mark Peters en Sjoerd van der Aa hebben gesprekken gehad over innovatie en Fred Jansen heeft een gesprek gehad hoe we de samenwerking op onderhoudsgebied kunnen inrichten voor de lange termijn. Hele mooie ontwikkelingen.  

 

 

 

 

Reshoring verlaagt kosten
Share This